Over Syriana

Dat je heerlijk luxe kunt dineren, een bezoek kunt brengen aan de clublounge of een feest kunt geven bij Syriana is sinds de opening in 2008 algemeen bekend, maar dat je nu ook kunt genieten van het All You Can Eat concept of een Arabische high-tea, dat is uniek voor een Libanees restaurant.

Volgens de laatste recensies die de bezoekers aan restaurant Syriana hebben gegeven blijkt wel dat dit restaurant zeer goed in de smaak valt. Kreten zoals ‘waar voor je geld’,’ heerlijkheden met geweldige service’,’ heel tevreden en een mooie inrichting’ kom je hier regelmatig tegen. Natuurlijk is de familie Elias hier erg trots op maar van stil zitten is geen sprake. “Je moet ervoor zorgen dat de gasten blijven komen en dat er nieuwe bezoekers bij komen. Ook het aanbieden van diverse verschillende diners op de menukaart moet interessant blijven, de mensen willen graag verrast worden”, aldus Maalek, een van de zonen die als manager in het restaurant werkt. Het op de kaart zetten van de Arabische high-tea, een wereldprimeur in de Arabische keuken, bleek een schot in de roos. Onder het genot van verse munt thee of een lemon munt cocktail zijn er vele verassende hapjes zoals mozzarella sticks, cheesecake, pistache rollen, vijgen in honingsaus enz. Maalek noemt dit ook wel finger food, je kunt alles met je handen eten maar het hoeft natuurlijk niet! Iedere dag van 13.00 tot 17.00 uur kunt u van deze heerlijke high-tea genieten of van één van de andere lunchgerechten op de kaart. U kunt zelf kiezen waar u plaats neemt, of in de serre waar u vrij uitzicht heeft op de molen van Sloten, of op het heerlijke terras.

Nog een primeur bij Syriana is het All You Can Eat concept. Wanneer u hiervoor kiest dan kunt u per persoon 6 rondes bestellen en per ronde kunt u 4 gerechten bestellen. Er zijn maar liefst 56 gerechten dus de keus is zeer uitgebreid. Wanneer de gerechten van een ronde op zijn dan kunt u de volgende weer bestellen. Het is nog niet voorgekomen dat gasten gebruikmaken van  de volle  6 rondes, zoveel eten wordt er geserveerd! Vooral voor diegene die de Libanese keuken nog niet of niet voldoende kennen is dit de perfecte keus. Zo kunt u kennis maken met de vele maza’s (voorgerechten), ook wel gezelligheidshapjes genoemd. U kunt een keuze maken uit vegetarische, vlees-  en vismaza’s. De prijs voor dit concept is € 19,95 en op vrijdag- of zaterdagavond € 23,95 p.p. Van ,maandag t/m zondag is reserveren aan te raden voor een groep van 6 personen of meer. De keuken van het restaurant is op maandag t/m zondag geopend van 12.00 uur tot 22.00 uur

Naborrelen kunt u desgewenst in de clublounge Syriana de Luxe, gelegen onder het restaurant, onder het genot van een exotische cocktail.

Dus wilt u op culinaire ontdekkingsreis? Libanees restaurant Syriana neemt u graag mee op deze uitdagende trip!

Bron: Westerpost.
Geschreven door: Rita Bergman